
این عمارت از نظر معماری، نقاشی، کاشیکاری و گچبری از شاهکارهای معماری زمان قاجار است. هسته مرکزی این باغ عمارت وسط است. این عمارت سه طبقه با تزئینات زیبا و گوناگون است. اتاقهای طبقه زیرین که برای استراحت در روزهای گرم تابستان ساخته شده بودند، به حوضخانه معروف است. این تالار آبنمایی دارد و از وسط آن نهر آب میگذرد و سپس به استخر بزرگی در جلو عمارت میپیوندد.
در وسط تالار حوضخانه یک ستون سنگی حجاری شده قرار گرفته و دیوارها و کف تالار با کاشیهای هفت رنگ که به شیوه ای زیبا و ماهرانه به کار رفته، مزین است. سقف حوضخانه با کاشیهای معرق و هفت رنگ پوشیده شده که تصاویر زیبایی از شکارگاهها و مناظر طبیعت و داستان خسرو و شیرین و نقوش دیگر را در بر دارد. کاشیهای سقف حوضخانه را باید از بهترینهای این هنر در دوره قاجاریه دانست. کاشیهای نمای عمارت نیز زیباییها و ویژگیهای خیرهکننده و دلپذیری دارد. کاشیکاریها عموماً به سبک کارهای دوره زندیه و قاجاریه است.
ستونهای دو طبقه بالایی نیز از تخت جمشید الهام گرفتهاند. عمارت پیشین باغ ارم را جانی خان و محمد قلی خان ایلخانی قشقایی بنا کرده بود. سازنده و مهندس عمارت با شکوه فعلی باغ حاجی محمد حسن معمار شیرازی است.
طبقه دوم ایوانی بزرگ با دو ستون بلند دارد. طبقه سوم در وسط سالنی بزرگ مشابه سالن طبقه دوم دارد که پنجرههای آن به ایوان اصلی باز میشود و در دو طرف این سالن دو راهرو است. در جنب راهرو ضلع شمالی عمارت دو اتاق و در جنب راهرو ضلع جنوبی یک اتاق و یک سالن بزرگ است. دو ایوان نیز در دو طرف همانند ایوانهای طبقه دوم و درست بالای آنها قرار دارد. هشت باب اتاق هم در جنوب ضلع شمالی عمارت اصلی و چسبیده به آن قرار دارد. در پشت ساختمان اصلی یعنی در طرف مغرب باغ عمارت و محوطه اندرون قرار دارد. عمارت اندرون دو سالن و پنج اتاق دارد. سرستونهای ایوان ساختمان اصلی به طرز ماهرانهای حجاری شده است. نقش سرستونها را تصویر مردانی با لباسهای دوره قاجاریه و گل و بوتههایی به طور قرینه تشکیل میدهد.
با خرید بلیط هواپیما داخلی یا بلیط قطار به این شهر زیبا سفر کرده و از باغ ارم دیدن کنید.
نظرات کاربران