باغ جهان نما
اوج دوران شکوفایی این باغ مانند باغ ارم و دلگشا مربوط به قرن هشتم هجری قمری باز می گردد. باغ جهان نما از کهنترین و معروف ترین باغ های شیراز است که در منطقه ویژهای از شیراز و در میان آرامگاه حضرت حافظ، هفتتنان، دروازه قرآن، خواجوی کرمانی، بابا کوهی و باغ ملی جای دارد. باغ مملو از درختان نارنج است که در فصل بهار با شکوفههایشان و در پاییز با میوههای زیبایشان جلوه ویژهای ایجاد می کنند. زیبایی باغ به قدری است که زمانی به زینت الدنیا هم معروف بوده است. در سال 1383 باغ جهان نما توسط شهرداری شیراز و البته به کمک اداره میراث فرهنگی این شهر مرمت و بازسازی شد.
باغ دلگشا
باغ دلگشا مانند باغ جهان نما یکی دیگر از باغهای تاریخی شیراز است. قدمت این باغ به دوره ساسانیان باز می گردد. باغ دلگشا در فاصله کوتاهی از آرامگاه حضرت سعدی قرار دارد. آبی که از قنات آرامگاه حضرت سعدی سرچشمه می گیرد، از این باغ نیز عبور می کند. مساحت این باغ ۵/۷ هکتار و سراسر آن را درختان نارنج و اندکی پرتقال فرا گرفته است. این درختان از میانههای فروردین تا میانههای اردیبهشت به بار مینشینند و شکوفههای سفید و زیبای آنها بوی خوش دلانگیزی را در هوا میپراکنند. عمارتی که در باغ وجود دارد در زمان زندیه ساخته شده است. این عمارت یک تالار بزرگ و چهار شاه نشین دارد. این باغ از زیباترین جاذبه های دیدنی شیراز و البته ایران است. باغ دلگشا در سال 1381 به ثبت ملی نیز رسیده است و از معروف ترین باغ های شیراز است.
باغ ارم
باغ ارم در شمال غربی شهر شیراز از دوره قاجاریه باقیمانده است. این باغ در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. همین طور جزو معروف ترین باغ های شیراز به حساب می اید. در سمت جنوب باغ مذکور رودخانه خشک شیراز از شرق به غرب امتداد دارد. وسعت باغ بیش از سه هکتار و از درختان مرکبات و سرو پوشیده شده است. جالبترین قسمت باغ خیابانی است که از شرق به غرب در وسط باغ احداث شده و در دو طرف آن درختان سرو کاشتهاند. این خیابان زیبایی خاص و ویژه ای به باغ داده است.
در میان درختان سرو این خیابان سرو بلند قامتی است که از دور جلب توجه میکند و به علت توازنش آن را سروناز میخوانند. نظیر سرو مذکور در سایر باغهای شیراز دیده نمیشود. صحن باغ را درختان زینتی و سرو و نارنج و انواع گلهای تزیینی پوشانیده و تزیین کرده است.
باغ قوام
یکی دیگر از معروف ترین باغ های شیراز، باغ قوام است که امروزه به دلیل وفور درختان نارنج در آن نارنجستان قوام هم نامیده میشود. این باغ در قسمت شرقی انتهای خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. باغ قوام و عمارت آن از جمله زیباترین و ارزشمندترین آثار دوره قاجاریه محسوب میشود. احداث باغ و مجموعه بناهای آن به وسیله علی محمد خان قوام الملک آغاز شده و در سال ۱۳۰۰ قمری به وسیله فرزند وی محمدرضا خان قوام الملک تکمیل شده است.
شما می توانید نسبت به رزرو هتل ارزان قیمت و خرید بلیط هواپیما در سفرمی به صورت آنلاین اقدام نمایید.
نظرات کاربران