در این مطلب و مطالب بعدی با سفرمی همراه باشید تا راهنمای سفر به دیگر جزایر زیبای کشور یونان را در اختیار شما قرار دهیم:
کورفو
چرا به کورفو سفر میکنیم؟
جزیره کورفو در سالهای 1814 تا 1864 میلادی، تحت تملک بریتانیا قرار داشت. شهرت کورفو از آنجا آغاز شد که هنرمند مشهوری به نام ادوارد لیر (Edward Lear) از این جزیره دیدن کرد، وی پس از این بازدید تصمیم گرفت تا از مناظر زیبای این جزیره نقاشیهای زیبایی بکشد، به این ترتیب از آن پس نام کورفو برای همیشه در خاطرهها ماندگار شد. برادران دورل (Durrell) (و هنری میلر (Henry Miller)) با اقامت موقت خود در جزیره کورفو در اواخر دهه 1930، بر محبوبیت هرچه بیشتر این جزیره در نظر قبایل آنگلوساکسون افزودند و پس از آن روایتهای پرتصنع خود را در کتابی نگاشته و به انتشار رساندند.
امروزه آوازه و خوشنامی این جزیره تا اندازهای دستخوش تغییر شده است و این اتفاق تا حدی ناشی از ارتباط آن با پیتر مندلسون/ ژاکوب (Peter Mandelson/Jacob) و نات روچیلد (Nat Rothschild) (بازدیدکنندگان همیشگی ساحل شمال شرقی جزیره که به ساحل « کنزینگتون روی دریا» معروف است) و تاحدی نیز نتیجه افراط در بدنامی روستای کاوِس در جنوب این جزیره است.
اما با این وجود در یکی از سرسبزترین جزایر یونان– که به لطف بارانهای پی در پی اما سیلآسا از ماه سپتامبر تا ژوئن و وجود هزاران درخت زیتون که تمام مناظر جزیره را پوشش دادهاند – فضای کافی برای آسایش و استراحت گردشگران وجود دارد. به علاوه، شاید تعجبآور باشد که این جزیره یکی از جزایر آرام و با محیط روستاییتری است که از شلوغی و رفت و آمد فراوان گردشگران کاملاً در امان است.
جزیره کورفو یکی از سرسبزترین جزایر یونان به شمار میرود.
توسعه گردشگری در بخشهای مشخصی از مناطق ساحلی محدود شده است و زمانی که در خاک یکی از این جزیرهها حضور داشته باشید در حقیقت انگار در یک جزیره دیگر و یا حتی در یک دوران دیگری به سر میبرید. ظاهراً از دوران بریتانیاییها جادههای فرعی (دست کم از نظر پهنا) تغییری نکردهاند و سطح همیشه پر از دستانداز آنها رانندگی کردن را به یک چالش تبدیل میکند. برخی از مسیرهای دسترسی فرعی پر از شیب که از جادههای اصلی جدا شده و به سمت سواحل هدایت میشوند، بسیار خطرناک هستند و به هیچ عنوان برای رانندگان عصبی و یا تازهکار مناسب نیستند.
روستاییان بومی جزیره کورفو همچنان مثل گذشته در علفزارهای دور افتاده میان جنگلها، پانیگیرای (panigýria) تابستان و پاییز (نمایشگاهها و جشنوارههای مذهبی) را با موسیقی و برگزاری غرفههای کالا – برای تماشای پوسترهایی که بر روی درختان زیتون نصب شده است (و معمولاً تنها از مناظر یونان تهیه شده است) – جشن میگیرند و به عنوان یک قانون بعد از ساعت 8 شب دیگر سروصدا برپا نمیکنند. فرهنگ سنتی زیتون تاحدودی بیقاعده و نامرتبط بود – درختان بومی کورفو سالیان سال هرس نمیشدند و یا میوههای آنها چیده نمیشد، اسپیریدون (Spyridon) قدیس محلی در عالم رویا از این اقدامات منع شده بود – و به همین دلیل بسیاری از بیشهها همچنان دستنخورده و نیمه وحشی باقی مانده بود.
محلههای قدیمی شهر کورفو، مرکز سواحل شرقی، در یونسکو به عنوان یک میراث فرهنگی معرفی شده است. به راستی هیچ چیز دیگری مانند آن میان اینجا و شهر دیبروونیک (Dubrovnik) وجود ندارد.
با در نظر گرفتن بارندگیهای ملایم و غیرمنتظره زمستان گذشته – که مقدار آن از سپتامبر 2015 تا ژوئن 2016، 91 سانتیمتر بوده است – اکنون دیگر زمان آن فرا رسیده است تا یکی از بیشمار سواحل کورفو را به عنوان ساحل برتر انتخاب کنیم – سواحل غربی و سواحل رو به جنوب غربی با شنهای متراکم و کافی از جمله بهترین سواحل یونان محسوب میشوند که برای استراحت و آرامش گردشگران افسرده و خستهحال کالیفرنیایی و استرالیایی بسیار مناسب هستند.
بهترین زمان سفر به جزیره کورفو
جزیره کورفو از (ارتدوکس) عید پاک (معمولاً در آوریل برگزار میشود) تا ماه اکتبر آماده جذب گردشگر و پذیرایی از بازدیدکنندگان است، اما با این حال بسیاری از هتلهای این جزیره تنها از ماه می تا ماه سپتامبر آماده به کار هستند. الگوهای آبوهوایی محلی نیز همچون سایر نقاط جهان در حال تغییر است، برای نمونه بارشهای سنگین بهار گذشته تا همین اواخر یعنی ماه ژوئن 2015 و 2016 همچنان ادامه داشت. اواخر ماه می تا اواخر ژوئن و دوسوم آخر ماه سپتامبر بهترین زمان برای رزرو تخفیف یافته اتاقها و نیز بهرهمندی از آبوهوای معتدل این جزیره محسوب میشود. ماههای ژوئیه و آگوست همه نوع خدماتی ارائه میشود و آب دریا نیز کاملاً گرم و مطلوب است، اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که در این زمان جمعیت بسیار زیادی از گردشگران به سمت منطقه سرازیر شده و گرمای شدید، رطوبت بالای هوا و باد مشهور مایستروس که از شمال غربی وزیدن گرفته و عصرها تمام سواحل را برهم میزند، از جمله عوامل آزار دهندهای است که در این زمان ممکن است با آن روبرو شوید.
مکانهای دیدنی
شهر قدیمی کرکیرا (Kérkyra) برای قدم زدن مکان بینظیری است، اما به خاطر داشته باشید که از موزه هنرهای آسیایی و موزه بیزانس آن نیز حتماً دیدن کنید. موزه باستانشناسی این شهر از سال 2012 به علت تعمیرات بسته شده است و احتمالاً در اواخر سال 2016 و یا اوایل سال 2017 بازگشایی خواهد شد. گالری ملی آنِکس (National Gallery Annexe) در کاتو کوراکینا (Káto Korakiána)، تنها موزه مشابه دیگر در این جزیره است. پالیا پاریدیا (Paleá Períthia) در دامنههای بلند کوه پاندوکریتور (Pandokrátor)، یک موزه روستاست که معماری آن از دوران ونیزیها تغییری نکرده است. کمی که به سطح دریا نزدیک شویم، سواحل بیشماری – سواحل شنی غربی همچون ماراتیا (Marathiá)، گاردنوس (Gardénos) و ایسوز (Íssos) را مشاهده خواهیم کرد که هر نوع سلیقهای را راضی نگه میدارد. به خصوص اگر به مدت دو هفته در جزیره کورفو اقامت کنید، میتوانید یک سفر یک روزه به بیوترینت (Butrint) باستانی در آلبانی، و یا جزایر شاعرانه اریکوسا (Eríkoussa)، پکسی (Paxi)، و آندای پکسی (Andipaxi) ترتیب دهید.
دانستیهای قبل از سفر
اطلاعات تماسهای ضروری:
آمبولانس: 166
آتشنشانی منطقه شهری: 199
آتشنشانی منطقه جنگلی: 191
پلیس: 100
اطلاعات پایه:
ارز رایج: یورو
پیش شماره تلفن: 0030
اختلاف زمانی: 2+ ساعت
زمان پرواز: 3 ساعت
قوانین و مقررات محلی
ساعات مشخصی ( از ساعت 3 تا 5 بعدازظهر)، به عنوان زمان آسودگی اجباری تعیین شده است.
نحوه لباس پوشیدن افراد به صورت عامیانه و معمولی است، اما پوشیدن شلوارک توسط مردها به استثنای محدوده سواحل دون شأن پنداشته میشود و در بسیاری از هتلهای چند ستاره، به هنگام صرف غذا افراد باید لباس غیر رسمی مناسبی بر تن کنند.
عادات رانندگی شهری بسیار نامطلوب است و باید مراقب افرادی باشید که از خیابانهای فرعی بدون نگهداشتن خودروی خود وارد خیابان اصلی میشوند و مابین جاده در خلاف جهت حرکت میکنند. همچنین کاملاً مراقب اسکوترها (و یا حتی وسایل نقلیه چهارچرخ) که در مسیرهای یکطرفه در خلاف جهت در حرکت هستند، و نیز سبقتهای بیمحابانه ( به خصوص از سمت راست وسیله نقلیه خود) باشید.
نظرات کاربران