به گزارش دنیای سفر به نقل از گزارش ایلنا و پایگاه اطلاع رسانی میراث فرهنگی، 2 سنگ قبر 5 هزار ساله در سیستان و بلوچستان کشف گردید. مرتضی حصاری سرپرست هیئت گمانهزنی و تعیین عرصه محوطه دمبکوه با اعلام خبر کشف 2 سنگ قبر 5 هزار ساله و با اشاره به اتمام مرحله دوم کاوش محوطه دمبکوه در فروردین سال جاری، هدف از این مرحله را مستندسازی قبرهای کلانسنگی در این محوطه اعلام کرد.
به گفته ی مرتضی حصاری: این محوطه با وسعتی حدود 430 هکتار دارای قبرهای سنگی حدود 5 هزار سال است که در حریم محوطه اصلی دمبکوه پراکنده است.
به گفته او در این مرحله تعدادی از قبور مستندسازی شدند که قابل طبقهبندی در 9 فرم هستند.
او با اشاره به اینکه بیشتر فرمهای شناسایی شده دایرهای، مربعی و مکعبی هستند، گفت: «از ویژگیهای دیگر فرم قبور سنگی نوع دوقلو و سهقلوی به هم چسبیده هستند که هر کدام از بخشهای آن یک ورودی دارند».
به گزارش دنیای سفر حصاری خاطرنشان کرد: «یافتههای محدودی نیز درون قبور مانند قطعات شکسته، ظرف، سنگ صابونی از نوع اشیای سنگ صابونی قدیمی بهدست آمد که در منطقه جنوبشرق ایران و حوزه فرهنگی کشورهای جنوبی خلیجفارس شناخته شدهاند».
به گفته ی این باستانشناس، با توجه به آثار یافتهشده میتوان علاوه بر تاریخ دوره اشکانی برخی از قبور را متعلق به هزاره سوم پیش از میلاد دانست.
سرپرست هیئت گمانهزنی و تعیین عرصه محوطه دمبکوه با اشاره به اینکه این مرحله از کاوش براساس همکاریهای پژوهشگاه میراثفرهنگی و اداره میراثفرهنگی استان سیستانوبلوچستان انجام گرفت، گفت: «تعدادی از اشیای فلزی بهدستآمده هماکنون توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در دست مرمت است».
نظرات کاربران