در این مطلب کوتاه با سفرمی همراه باشید تا علت ضرورت استفاده از کرم ضد آفتاب در هواپیما را متوجه شوید:
بستن کمربند ایمنی تنها اقدام مهمی نیست که باید برای حفظ ایمنی خود در هنگام سفر با هواپیما رعایت کنید.
اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که تصور میکنند استفاده از کرمهای ضد آفتاب تنها در هنگام گذران تعطیلات در سواحل دریا مورد نیاز است، پس بهتر است در این خصوص کمی بیشتر بیندیشید: در یکی از ایمیلهایی که روزانه از سایت جورجیا دایبیلیِز (Georgia Diebelius) دریافت میکنم، این گونه ادعا شده بود که هر مرتبه سوار هواپیما میشوید، در معرض خطر آفتاب سوختگی قرار خواهید گرفت.
در این خصوص از دکتر دوریس دِی (Dr. Doris Day)، یکی از متخصصان پوست شهر نیویورک و نویسنده کتاب «لیفت صورت را نادیده بگیرید» (Forget the Facelift) سوال کردیم و او مطلب تازهای بر این موضوع اضافه کرد. به گفته ی دکتر دِی، «در خصوص این نوع آفتاب سوختگی احتمالاً جای نگرانی وجود دارد».
دکتر دِی اینگونه میگوید: «در حقیقت، واقعیت آن است که پرواز در ارتفاع 30 هزار فوتی با هواپیما (به مدت یک ساعت) ممکن است به اندازه ی 20 دقیقه خوابیدن در دستگاه سولاریوم (و یا 20 دقیقه حمام آفتاب)، خطرناک باشد».
اگر این نکته را در نظر داشته باشید که هنگام سفر با هواپیما، در مقایسه با حمام آفتاب بر روی سطح زمین، در حدود شش مایل به خورشید نزدیکتر هستید، بدین ترتیب به راحتی قابل قبول است که پرتوهای نور خورشید که از میان پنجرههای هواپیما به شما میتابد ممکن است تا این اندازه خطرناک باشد.
اگرچه عینکهای آفتابی از ورود اشعههای خطرناک یو وی بی (UVB) به چشم جلوگیری میکنند، اما با این حال همچنان اشعههای مضر دیگری با عنوان اشعههای یو وی اِی (UVA) وجود دارند که میتوانند از میان شیشه این عینکها عبور کرده و خود را به مردمک چشم فرد برسانند. به گفته دکتر دِی: «در حال حاضر همه ما مطلع هستیم که تمام طول موجهای اشعه ماوراء بنفش، باعث ایجاد سرطان خواهند شد، به همین ترتیب چنانچه فردی مدت زمان مشخصی در معرض این امواج قرار بگیرد، این اشعههای خطرناک میتوانند به پیری زودرس و ابتلاء فرد به سرطان پوست منجر گردند».
خلبان هواپیما بیش از سایر افراد در معرض این خطر قرار ندارد، و بر اساس گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز، خلبانها در مقایسه با سایر مسافران هواپیما به طرز قابل توجهی بیشتر در معرض خطر سرطان پوست قرار دارند. متخصصان بر این باورند که این موضوع به خاطر آن است که خلبانها به طور منظم مدت زمان بیشتری از عمر خود را در مقابل پنجره بزرگ جلوی هواپیما سپری میکنند.
حتی اگر فردی در کنار یک پنجره کوچک هواپیما نیز بنشیند (و احتمالاً در مقایسه با خلبانها، زمان بسیار کمتری را در چنین ارتفاعی سپری کند)، با این حال همچنان رعایت اقدامات احتیاطی برای چنین فردی از اهمیت بسیاری برخوردار خواهد بود. خوشبختانه، نیازی نیست که به طور کلی از نشستن بر روی صندلیهای کنار پنجرههای هواپیما خودداری کنید.
پیشنهاد دکتر دِی آن است که: «تا جایی که میتوانید هنگام سفر با هواپیما چشمان خود را پایین انداخته و از کرمهای ضد آفتابی استفاده کنید که از پوست شما در برابر طیف گستردهای از اشعهها، به ویژه اشعه یو وی اِی محافظت میکند. به علاوه، یک مکمل دارویی نیز به نام مکمل حفاظت در برابر نور خورشید (Heliocare) وجود دارد که کمی بیشتر از افراد در برابر اشعههای یو وی حفاظت میکند. اما استفاده از این مکمل دارویی موجب نمیشود که قادر باشید دیگر از کرمهای ضد آفتاب استفاده نکنید، بلکه صرفاً کمی بیشتر شما را از خطر این اشعهها محفوظ میدارد».
با این حال، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که بسیار با هواپیما سفر میکنند و به همین خاطر نگران مدت زمان زیادی هستید که در معرض اشعههای خطرناک خورشید قرار خواهید گرفت، پس پیشنهاد ما آن است که از صندلیهای کنار پنجره دوری کرده و در صندلیهای موجود در بخش میانی هواپیما بنشینید.
شما هم دلت خوشه ها ما از سقوط میترسیم شما از سرطان پوست حرف میزنی برادر